10710306_993358237397821_1160240126263276788_o

Senioren badminton

De speelavond voor de senioren vanaf 18 jaar is elke woensdag van 20:00 – 22:30 uur.

Seniorencompetitie wordt gespeeld op woensdagavond en donderdagavond in sporthal Suytkade in Helmond. Klik hieronder voor de competitieschema’s.

Overzicht van al onze senioren competitie spelers

Training

Bij de senioren worden er twee trainingen aangeboden. De eerste groep (beginners) traint van 20:00 – 21:00 uur en de tweede groep (gevorderden) traint van 21:00 – 22:00 uur. De beginnerstraining starten telkens begin september en begin februari. Indien je later instroomt en nog geen enkele speelervaring hebt, kun je pas starten met de beginnerstraining op het volgende startmoment. De trainingen zijn gratis. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de hele avond vrij te spelen.

Husseltoernooi

Op elke laatste woensdag van de maand vindt de zogenaamde ‘hussel-avond‘ plaats. Deze avond is er eerst een gevorderde training van 20:00 – 20:45 uur voor alle leden. Daarna wordt er door iedereen een drietal wedstrijden gespeeld. Het hele seizoen kan je punten scoren wat uiteindelijk een eindstand oplevert. Op de laatste speelavond van het seizoen vindt de prijsuitreiking van het husseltoernooi plaats.

Competitie

Wij zijn aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond (HBB). In de periode september – april worden een 12-tal wedstrijden gespeeld, allen in sporthal Suytkade in Helmond. Kijk voor meer informatie op de website van de HBB.

Wedstrijdjes tegen de jeugd

Het laatste halfuur van de jeugdtraining (19.30u – 20.00u) spelen vijf seniorenleden tegen jeugdleden. Dit om de jeugd de vaardigheden die zij hebben getraind, toe te leren passen in een wedstrijd. Door te rouleren op achternaam komen alle senioren ongeveer één keer per 6 weken aan bod om de wedstrijden met de jeugd te gaan spelen.

Open speelavonden

Wil je graag aan je vrienden of familie laten zien hoe leuk het is om te badmintonnen, dan mag je ze op de open speelavonden uitnodigingen om mee te doen!
De data zijn terug te vinden in de kalender.

Wil je weten of badminton iets voor jou is?

Om te kijken of badminton een sport voor jou is, mag je 4 weken gratis bij ons komen meedoen. Er zijn altijd rackets aanwezig.
Je moet je wel even een dag van te voren aanmelden via onderstaand formulier, zodat we weten dat je komt.

Meld jezelf aan voor een proefles of lidmaatschap.

  Naam

  Email

  Telefoonummer

  Lidmaatschap of proefles

  proefleslidmaatschap

  Jeugd of Senioren

  JeugdSenioren