Jeugd badminton

De training voor de jeugd van 7 jaar tot 18 jaar is elke woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur in sporthal De Postel in Someren. We trainen onder begeleiding van onze trainers, met ondersteuning van een aantal ervaren badmintonners. Kom gerust eens meedoen, meld je aan via email of het onderstaande formulier als je interesse hebt.

Jeugdcompetitie wordt gespeeld op zondagochtend in sporthal Suytkade in Helmond, dit is niet verplicht om mee te doen maar wel super leuk en leerzaam! De competitiewedstrijden zijn niet iedere week, er zijn meestal zo’n 8 wedstrijden per seizoen.

Warming up

We beginnen altijd met een gezamenlijke warming-up. De warming-up is om de spieren op te warmen en wordt zonder racket gedaan. Het zijn oefeningen die je nodig hebt om goed in het veld te kunnen bewegen. De oefeningen worden voorgedaan en uitgelegd zodat je weet wat de bedoeling van de oefening is. Dit onderdeel duurt ongeveer 15 minuten.

Oefeningen in het veld

Vervolgens gaan we oefeningen in het badmintonveld uitvoeren. Je oefent dan bijvoorbeeld om een gevoel te krijgen hoe groot een veld is: hoeveel passen je moet maken om vanuit het midden naar voren en naar achter te lopen. Daarna gaan we dezelfde oefening met het racket doen en dan komt er ook de shuttle bij.
Tijdens de training is het tempo van uitvoeren van de oefening zodanig dat je de oefening goed kunt uitvoeren. Nadien wordt het geoefende vanzelfsprekender en dan gaat het tempo vanzelf omhoog. Onder het trainen kun je erover nadenken, tijdens een wedstrijd kun je dat niet. Dan moet het als een automatisme gaan. Je kunt op dat moment ook meer aandacht geven aan de lijnen van het veld, wanneer een shuttle in of uit is.
Tijdens deze oefeningen moeten we natuurlijk ook nog altijd opletten hoe we de slag uit moeten voeren: forehand of backhand, clear, drop, smach etc.

Wedstrijdjes tegen de senioren

Het laatste halfuur gaan we wedstrijdjes spelen, om het net geleerde meteen in een wedstrijd toe te kunnen passen. Je let nu goed op of de shuttle in of uit is, waar je tegenstander staat, waar je zelf staat, en hoe je moet lopen en slaan. Welke slag is het slimste om te spelen? Je moet best wel op veel dingen letten. Elke week staan er een aantal senioren leden voor je klaar om tegen je te spelen en het extra uitdagend te maken.

Spelletjes

De laatste 5 minuten doen we regelmatig nog een spelletje, om de geleerde slag nog even te herhalen. Maar ook vaak om de training leuk af te sluiten.

Open speelavonden

Wil je graag aan je vriendjes, vriendinnetjes of familie laten zien hoe leuk het is om te badmintonnen, dan mag je ze uitnodigingen om mee te doen!

Wil je weten of badminton iets voor jou is?

Om te kijken of badminton een sport voor jou is, mag je 4 weken gratis bij ons komen meedoen. Er zijn altijd rackets aanwezig.
Je moet je wel even een dag van te voren aanmelden via email of onderstaand formulier, zodat we weten dat je komt. De jeugd is vanaf 7 jaar tot 18 jaar.

Meld jezelf aan voor een proefles of lidmaatschap.

Telefoonummer

Lidmaatschap of proefles