Bij de junioren leveren alle drie de teams uitstekende prestaties.

Mierlo 5, met daarin Somerense leden JiaHao Li en Stijn van Mierlo, staan op de vijfde plek in poule C. JiaHao heeft tot nu toe slechts één set verloren. Ook Stijn speelt prima wedstrijden met hoge eindstanden in de sets.

In poule D staat Someren 1 momenteel op de vierde plaats met slechts zes punten achter de koploper. Dit is een zware poule waarbij alleen de onderste ploeg uit de toon valt. Erg spannend dus. Er zijn nog goede mogelijkheden in de komende vijf wedstrijden. Bakel 3 en BCAB 3 zijn de te kloppen tegenstanders. Alle spelers hebben klasse genoeg om dit goed te volbrengen.

Someren 2 speelt in de H-klasse. Ze staan op de tweede plaats, drie punten boven de nummer drie. De koploper is niet meer zo gemakkelijk in te halen. Indien er geen punten aan de onderste ploegen onnodig worden afgegeven dan volgt vanzelf een hoge klassering. Allen doen het goed en spelen steeds beter, zoals op de training wordt geleerd. Floor Reinder heeft de hoogste individuele score en coacht vaak ook de medespelers heel goed.

De senioren zijn ook al begonnen aan de tweede helft van de competitie.

In de Overgangsklasse (afdeling 2) speelt Someren 1 helaas op de laatste plaats. Pieter Derks speelt vanwege een blessure niet mee en wordt vervangen door Gijs van Bussel, Geert Lenssen en John de Kleijn. In 48 sets heeft het team al 15 (!) driesetters gehad. Met nog drie wedstrijden te gaan (tegen vooral de bovenaan geplaatsten) zal er nog flink gewerkt moeten worden.

Someren 2 speelt in 3e klasse (afdeling 2). Op dit moment staan ze op de tweede plaats met tien punten achterstand op  koploper RBC 2. Er was een moeizame start met één gelijk spel en één verloren wedstrijd. Daarna werden de wedstrijden, door flinke inzet, door Someren 2 gewonnen. John de Kleijn en Laura van Bussel hebben beiden een hoog scoringspercentage. Het is zaak om in de resterende partijen de winsten veilig te blijven stellen.

Het is spannend voor Someren 3 in de 4e klasse (afdeling 2). Met drie punten achterstand staan ze op de tweede plaats. Op de rest heeft de top 2 een zeer ruime voorsprong. Net als vorig jaar gaat het om de teams Someren 3 en Dommelen 4. Bennie Isbouts en Jan Vossen worden voortreffelijk vervangen door Claudia Wolter, Dion Vlemmix en Fons Sonnemans. Pieter Hurkmans en Anita Joosten scoren beiden hoog. We hopen dat het team ook de komende wedstrijden op deze voet door zal gaan.

Succes en veel plezier allemaal!

Standen en uitslagen zijn eenvoudig te volgen op  www.hbbond.nl