Een gezellige opkomst op deze warme herfstdag, zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Bij de jeugd, die om 18.30u begon met de wedstrijden, mochten de jeugdleden een leeftijdgenootje of volwassene uitnodigen om mee te komen badmintonnen. Tijdens het spelen stonden er lekkere snackgroenten voor het grijpen. Dat het tot het eind spannend was, is te zien aan de einduitslag (en aan de foto! ;): de winnaar had 71 punten en de nummer twee had er 70.

Eerste prijs: Tjisse Winkelmolen en Erwin Winkelmolen
Tweede prijs: Stijn van Mierlo en Daan van Mierlo
Derde prijs: Melissa van den Boogaard en Anna Versteegh

Anderhalf uur later was het de beurt aan de senioren. De organisatie was blij met de grote opkomst en vertelt er meer over:

‘Met 38 personen in 19 teams was het een mooie opkomst. Tot 20:00u kon er op 4 banen nog even vrij gespeeld worden. De teams waren verdeeld in 2 poules en iets over 20:00u ging het takkentoernooi van start en werd er flink gestreden om ieder punt.

In poule A zaten met name leden die een introducé mee hadden gebracht met weinig of helemaal geen badminton ervaring (en een paar ervaren leden waren gekoppeld aan nieuwe leden). In poule B zaten de teams die of samen met een ander lid ingedeeld waren, of samen speelde met hun introducés die al iets meer badminton ervaring hadden.

Het toernooi was verdeeld in 6 rondes, waarbij elk team 5 wedstrijden heeft gespeeld (met een keer rust). De banen 1 t/m 4 waren voor poule A en baan 5 t/m 9 voor poule B. Er werden wedstrijden van 15 minuten gespeeld (daartussen 5 minuten rust) met een puntentelling zoals bij het husselen: het team met meest gescoorde punten (van beide sets gecombineerd) had de wedstrijd gewonnen en kreeg 3 punten, het team dat verloren had kreeg 1 punt, als beide teams hetzelfde aantal hadden setpunten hadden kregen ze beide 2 punten. Er waren uiteindelijk een 3 tal gelijkspel wedstrijden.

Rond 22:00 waren alle wedstrijden gespeeld en kon men nog even vrij spelen. Aansluitend na het opruimen en het douchen werden de winnaars van het takkentoernooi 2018 bekend gemaakt. Het ging met name om de fun natuurlijk, maar er waren ook enkele kleine prijzen te verdelen. Voor beide poules waren er een 1e en een 2e prijs.
De 1e prijzen waren gouden takken met een bonbon set, chocolade reep en een chocolade medaille. De teams op de 2e plaats kregen de zilveren tak met een lekkere chocolade reep en chocolade medaille. Genoeg om te snoepen dus!

De 8 winnaars van de takkenprijzen:

Poule A:
1e – Bart van der Aa & Leo Jansen (15 punten, 164 setpunten)
2e – Pieter Hurkmans & Betsie Hurkmans (13 punten, 175 setpunten)

Poule B:
1e – Jeroen Engelen & Bart Zoon (15 punten, 210 setpunten)
2e – John de Kleijn & Eva Peters (12 punten, 195 setpunten)

De introducés die de 1e plaats behaald hebben (Leo en Bart) mogen tevens tot het einde van het jaar gratis meespelen, we hopen jullie (en de andere introducés) vaker te zien op de speelavonden!

In beide poules was het nog wel even spannend voor de 2e plaats. Er waren zowel in poule A als poule B, 2 teams met hetzelfde aantal punten! Het aantal setpunten heeft daar uiteindelijk de doorslag gegeven wie er 2e en wie er 3e werd.

We hopen dat iedereen het leuk vond en dat jullie leuke wedstrijden hebben gespeeld!

Namens de organisatie van het takkentoernooi”